Friday 10 April 2009

Αγάπη για τον Χριστό-Αγάπη για τους ανθρώπους

Όποιος έχει αγάπη και διδάσκει την αγάπη, δεν μπορεί να μην αγαπά και τους ετεροδόξους και τους αιρετικούς ανθρώπους. Αγάπα τους εχθρούς και αυτούς που σε κακολογούν , συγχώρα τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν. Μην συγχύζεται τους ανθρώπους που όλοι έχουν δικαίωμα να σωθούν και να παρακαθίσουν στο δείπνο με τον Κύριο με τις μισητές αιρετικές παρατάξεις που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και βλασφημού την αλήθεια του Αγίου Πνεύματος. Αγαπάτε αλλήλους και χωρίς περιορισμό όπως και ο Θεός αγάπα τον άνθρωπο παρά τα αναρίθμητα σφάλματα και αμαρτήματα του . Θυσιάστηκε ο Χριστός για χάρη της ανθρώπινης σωτηρίας , τόση πολλή ήταν η αγάπη του Θεού για μας. Άρα κανείς δεν πρέπει να μισά τον συνάνθρωπο οποίος και να είναι είτε μαύρος είτε άσπρος είτε βουδιστής είτε άθεος , γιατί ο Θεός πάντοτε μας περιμένει με αγάπη να μετανοήσουμε και μέχρι τελευταίας στιγμής της ζωής μας όλοι έχουμε δικαίωμα μετάνοιας και ζωής. Ο Απ. Παύλος τονίζει εδώ .
«αιρετικό συμβούλεψε τον μια δυο φόρες αν δεις ότι είναι αδιάλλακτος άφησε τον γιατί είδη έχει καταδικάσει τον εαυτό του ακλουθώντας την πλάνη.»
Ο Χρίστος λέει στους Αποστόλους να κηρύξουν το ευαγγέλιο και όσοι δεν το δέχονται να τινάζεται και τη σκόνη από τα παπούτσια σας όταν φεύγετε από κοντά τους. Και ότι συγχωρήσετε εσείς θα είναι συγχωρημένο ότι δεν συγχωρήσετε ούτε εγώ θα τους συγχωρήσω.
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε δέχεσαι και όλες τις εντολές του.
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε δέχεσαι και τους Αποστόλους και τους προφήτες .
Αγαπάς το Χριστό όπως λες προσπαθά να τον μιμηθείς στα έργα και στο τρόπο ζωής του.
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε αγαπάς και τον πλησίον σου.
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε συγχωράς και τον πλησίον σου .
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε γίνεσαι ένα με τον Χριστό.
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε τον δέχεσαι ως Υιών και ομοούσιο του Πατρός.
Αγαπάς το Χριστό όπως λες τότε αρνείσαι τον σατανά ,τα έργα του , και τους ακόλουθους του .που είναι ΟΛΕΣ οι αιρέσεις ανεξαιρέτως

No comments:

Post a Comment