Friday 22 May 2009

Επιστολή Κύπρου Χρυσόστομου σε Πάπα Βενέδικτο

Επιστολή απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος προς τον Πάπα
Βενέδικτο 16ο, με αφορμή τον φονικό σεισμό στην περιοχή Ακουϊλα της Κεντρικής Ιταλίας.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

Τω Αγιωτάτω Παπα της Πρεσβυτέρας Ρωμης, αγαπητώ αδελφώ, κυρίω Βενεδίκτω ΙϚ´, ασπασμόν άγιον εν Χριστώ Ιησού.

Βαθύτατα εθλίβημεν πληροφορηθέντες την φοβεράν είδησιν περί του φονικού σεισμού, όστις έπληξε την περιοχήν Λ' Ακουϊλά της Κεντρικής Ιταλίας.

Προς την Υμετέραν Αγιότητα, και μέσω Αυτής προς τους συγγενείς και τας οικογενείας των τόσων αδίκως φονευθέντων και πληγέντων συνανθρώπων ημών, απευθύνομεν τα βαθύτατα και ειλικρινή ημών συλλυπητήρια.

Η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ημείς ο ίδιος προσωπικώς, συμμετέχομεν εις την οδύνην και εις το πένθος του Ιταλικού λαού και προσευχόμεθα δια την άνωθεν παρηγορίαν και ανακούφισιν των πληγέντων αδελφών ημών.

Εις έκφρασιν της βαθυτάτης λύπης ημών, αλλά και της συμμετοχής ημών εις τον βαρύτατον πόνον και εις την φοβεράν δοκιμασίαν των πληγέντων συνανθρώπων ημών, δεχθήτε, παρακαλούμεν, την εσωκλειομένην τραπεζικήν επιταγήν, ύψους πεντήκοντα χιλιάδων ευρώ (₠50.000) ως συμβολικήν βοήθειαν της Εκκλησίας ημών εις τα απαιτούμενα έξοδα επιδιορθώσεως των εκ του σεισμού πληγέντων εκεί Ιερών Ναών.


ΥΠΟΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ οι παπικοί έχουν ιερούς ναούς και είναι αδελφοί σας ???????????
Αν΄είναι αδελφοί σας οι αιρετικοί κ. Χρυσόστομε τότε οι Αποστολικές Συνοδοί είναι λαθασμένες , οι αποστόλοι και οι Αγιοι επισείς, καθώς και οι χιλιάδες μαρτύρες.
Και όμως ο Απ. Ιωαννής σε ονομάζει ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ. Και ο Απ. Παύλος Χριστοκάπηλο ο Προφ. Ιερεμίας σe κατηγορά,
Στο ευαγγέλιο είναι καθαρό :
Ο Απ. Πέτρος δεν σε συγχώρα άφου μένεις αμετανόητος και ότι δεν συγχώρα ο Απόστολος ούτε ο Χριστός θα συγχωρέσει.

Επενδύσεις η Εκκλησία της Κύπρου

Θέμα χρόνου είναι η κοινή οικονομική δραστηριότητα Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Κατάρ, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επισκέφθηκε
για τρείς μέρες το Κατάρ και συζήτησε για επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ταξίδι του στο Κατάρ, με στόχο τη συμφωνία για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων σε ακίνητη περιουσία της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων τόνισε "Υπήρξε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Εμίρη Αλ Θανί της Κυβέρνησης του Κατάρ, η οποία ενδιαφέρετε να επενδύσει στην Κύπρο είτε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, είτε με την Εκκλησία".

Ακόμη ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας ανέφερε, "ότι η Εκκλησία έχει ακίνητη περιουσία και είναι ανοιχτή σε επιχειρηματικές συνεργασίες".

Αυτή είναι η σημερινή εκκλησία της Κύπρου.Μια ΕΜΠΟΡΙΚΗ επενδυτική εταιρία.
Ο Κος Χρυσόστομος είναι ακόλουθος του Χριστού ή κάποιου άλλου.

Wednesday 6 May 2009

Αγιος Γεώργιος-

Τον τιμούνε για τον ηρωισμό του και το μαρτύριο του. Τον ευλαβούνται, διότι ο θεός του έδωσε την χάρη να κάμει πολλά θαύματα. Εκείνος αγάπησε τον θεό πολύ, και ο θεός ετίμησε την πίστη του, την αρετή του, την ευσέβεια του και το μαρτύριο του. Και οι άνθρωποι με ξεχωριστό σεβασμό και συγκίνηση τον ετίμησαν, τον τιμούν και θα τον τιμούν εις αιώνας αιώνων. Αποκεφαλίστηκε 23 Απρίλιου το 303μ.Χ. αφού υπέστη τρομερά βασανυστηρια.Έχοντας πάντοτε στο πλευρό του τον Χριστό έκαμε τρομερά θαύματα μέχρι νεκρό ανάστησε φανερώνοντας την δύναμη και την κυριαρχία του Χριστού αλλά ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός κυριαρχημένος από το Σατανά δεν πίστεψε γυναίκα του Αλεξάνδρα μαρτύρησε για τον Χριστό καθώς και πολλοί αξιωματούχοι του αυτοκράτορα.

"Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής, και των πτωχών υπερασπιστής, ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστώ τω θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.¨"
Η μνήμη του εορτάζεται στις 23 Απριλίου με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο(6 Μάη με το πολιτικό).

Tuesday 5 May 2009

Περι Ημερολογίου

Το Ημερολόγιο δεν είναι η σωτήρια μας.Δηλ. οποίος ακολουθεί το παλιό ημερολόγιο θα σωθεί. Μην πλανίστε!!!!!!Υπάρχουν οι εντολές του Θεού που μας οδηγού στην σωτηρία και το ιερό πηδάλιον που μας καθοδηγεί και πρέπει να ακολουθούμε. Αλλά...........

Το θέμα εδώ είναι ότι το ημερολογίου ήταν η αιτία που έγινε το σχίσμα των ορθοδόξων.
Παλιοημερολογήτες και νεοημερολογήτες.
Πέτυχε το σκοπό του ο σατανάς δίχασε και τους Ορθοδόξους. Ο παπισμός με την πάροδο του χρόνου άρχισε να απορροφά τους ορθόδοξους. Το χρήμα νίκησε το πνεύμα.Η εκκλησία του Χριστού έγινε εμπορική εταιρία και οι ιερείς μισθωτοί υπάλληλοί του σατανά. Η ένωση είναι θέμα χρόνου να γίνει. Το ημερολόγιο βοήθησε. Γιατί τώρα υπάρχουν κοινές εορτές οπότε και πιο εύκολα κοινές συμπροσευχές και σας έπεισαν ότι το σκοτάδι είναι φως και ο Σατανάς είναι ¨Άγιος. Γιατί να γίνουμε παπικοί εμείς και να μην γίνουν αυτοί ορθόδοξοι για χάρη αγάπης και ειρήνης? Ένας ακόμα λόγος γιατί το νέο ημερολόγιο προκαλεί σκανδαλά.

Αν το σχίσμα είναι Μέγα κακόν κατά τους Αγίους πατέρες τότε γιατί το δεχτήκαμε?
Είναι ΔΥΝΑΤΟ οι Αγγέλοι να υμνούν το Θεό μαζί με το τάγμα των Δαιμόνων ??Πως δεν βλέπεται τους δήθεν ορθόδοξους που υμνούν μαζί με τους Παπικούς το Θεό και αλληλοασπάζομαι??????????

Αγίου Νικοδήμου - Περί των αιρετικών

«Παναγιώτατε... Ο του παρόντος διακομιστής, καταγόμενος εκ της Ουγγαρίας και βαπτισμένος ή μάλλον καταβαπτισμένος ών και μεμολυσμένος τω των Λατίνων μολύσματι, προσέρχεται δι' εμού τη Παναγία Υμών Κορυφή ζητών θερμώς όπως βαπτισθή τώ της καθ' ημάς Ανατολικής του Χριστού Εκκλησίας Ορθοδόξω Βαπτίσματι...» (Επιστολή προς Άγιον Γρηγόριον Ε' ).

- «Πρώτα απ' όλα να έχης, αδελφέ, ειρήνη και συστολή στις πέντε αισθήσεις σου. Να μη βλέπεις, να μην ακούς, να μην εγγίζης με τα χέρια σου και αμέσως ταράσεσαι, αλλά ειρήνεψε και κράτησε καλή τάξη στον εαυτό σου. Όταν συνηθίσης να φυλάγης αυτή την ειρήνη από τα εξωτερικά σκάνδαλα, εύκολα και χωρίς πολύ αγώνα θα ησυχάζης και θα ειρηνεύης εσωτερικά, διότι κατά τους Αγίους Πατέρες ο εσωτερικός άνθρωπος καταρτίζεται με τη βοήθεια του εξωτερικού» (Αόρατος πόλεμος).

- «Όσοι αποδύονται εις τον της ενώσεως αγώνα ή φρεναπατώνται ή ορμώνται εξ ιδιαιτέρων αιτίων. Τούτο είναι αναντίρρητον, τα πράγματα διίστανται επί μάλλον με την πρόοδον του χρόνου και πας περί ενώσεως λόγος πολιτικήν πάντοτε ή (= παρά) θρησκευτικήν λαμβάνει αφορμήν» (Χρηστοήθεια).

- «Όταν ακούσωμεν ότι ο διάβολος ηνώθη με τα αγγελικά τάγματα σωφρονισθείς, τότε θα πιστεύσωμεν ότι ειλικρινώς ενωθήσονται και οι Διαμαρτυρόμενοι μεθ' ημών... Αν αισθανθώσι ποτέ την πλάνην των, οφείλουν να επιστρέψωσιν όθεν απεφοίτησαν άνευ ουδεμιάς παρατηρήσεως»( Έ.ά.).

- «Είναι γελοίον διά τοιαύτην υπόθεσιν να ζητώνται Σύνοδοι δι' ένωσιν... Η Ανατολική Εκκλησία και τους ναούς αυτής έχει ανοικτούς και τας κολυμβήθρας πλήρεις υδάτων, τον ερχόμενον προς αυτήν αυθορμήτως, ου μη εκβάλη έξω. Η Ανατολική Εκκλησία δεν δύναται εν ουδεμία περιπτώσει να διασείση ουδέ μέχρι κεραίας τα όρια όπου έθεντο οι θείοι Πατέρες».

- Παπικοί αποστομωθέντες υπό του Αγίου ηρώτησαν τους Πατέρας της Ι. Κοινότητος: « Υπάρχουν και άλλοι εις τον Άθω όμοιοι με τον συνομιλητήν μας;» Και ο Άγιος προέλαβε την απάντησιν: «Είναι πλήθος και εγώ είμαι ο τελευταίος» («Αγιορειτική βιβλιοθήκη» , αρ. 227-28, σ. 202).

και............

Φαντάζεται κανείς τον Μ. Αθανάσιο να έχει απέναντί του τον Άρειο, στο αντίθρονο, να συμπροσεύχονται και να αλληλοασπάζονται στο «αγαπήσωμεν αλλήλους», και ο χορός των ψαλτών να εύχεται υπέρ της μακροημερεύεσως του Αρείου για να συνεχίζει το αιρετικό καταστροφικό του έργο; Έχει καμμία σχέση η εικόνα που παρουσιάζει τον Άγιο Νικόλαο να ραπίζει, να χαστουκίζει τον Άρειο, με την εικόνα του πατριάρχου να ασπάζεται τον παναιρετικό πάπα και να θεωρεί ευλογία την παρουσία του;

Ορθοδοξία και αίρεση

Ορθοδοξία και αίρεση

« Σε κανένα δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει άλλη πίστη από την πίστη πού όρισαν οι Άγιοι Πατέρες...»
(Άγ. Μάρκος ο Ευγενικός)

«Φεύγετε τας αιρέσεις διότι είναι εφευρέσεις του Διαβόλου»
(Άγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος)

«Την Εκκλησίαν του Χριστού δεν αποτελούν οι πολλοί αλλά εκείνοι που φυλάσσουν την ορθήν και τ σωτήριον της πίστεως ομολογίαν, έστω και αν είναι ολίγοι»
(Άγ. Θεόδωρος Σουδίτης)

«Εάν συμπορευθήτε μα τους Λατίνους, ο Χριστός σε τίποτα δεν θα σας ωφελήσει»
(Ομολογ. Ιώβ Ιασίτης)

« Όλαι αι πίστεις είναι ψεύτικες, μόνη η πίστης των ορθοδόξων Χριστιανών είναι καλή και αγία»
(Ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός)

«Όταν ακούσωμεν ότι ο Διάβολος ενώθηκε με τα αγγελικά τάγματα σωφρονισθείς, τότε θα πιστεύσωμεν ότι ειλικρινώς θα ενωθούν και οι Διαμαρτυρόμενοι μαζί μας»
(Άγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης)

«Την συνείδησί μου δεν μολύνω. Την Εκκλησίαν μου δεν προδίδω, ή κυβερνώ σύμφωνα με τους κανόνες, ή δίνω την παραίτησί μου και φεύγω εις Άγιον Όρος. Να το κλειδί του κελλιού μου»
(Ιερομ. Γρηγόριος Ε' προς Σουλτάνον)

«Πιστεύω..., εις Μίαν αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν»
(Σύμβολον Πίστεως)

α’. «Πρέπει οι ακροαταί να είναι εκπαιδευμένοι στις Γραφές και να κρίνουν αν τα λεγόμενα των διδασκάλων είναι σύμφωνα με τις Γραφές. Κι όσα είναι ξένα να τα αποβάλλουν και εκείνους που επιμένουν σ’ αυτά να τους αποστρέφωνται δυνατά» (Μ. Βασίλειος).
β’. «Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχωνται» (Ι. Χρυσόστομος).

γ’. «Αν ο προεστώς σου είναι σφαλερός εις την πολιτείαν και τα έργα του, μη περιεργάζεσαι. Αν όμως είναι σφαλερός κατά την πίστιν, φεύγε και παραίτησέ τον, όχι μόνο αν είναι άνθρωπος, αλλά κάν άγγελος είναι από τον ουρανόν» (Άγ. Νικόδημος Αγιορείτης, Περί συνεχούς Μεταλήψεως, σ. 175).

δ’. «Μη υπακούετε εις μοναχούς, ούτε εις ιερείς, ούτε εις επισκόπους σε όσα κακώς σας συμβουλεύουν να φρονήτε (να πιστεύετε)» (Άγ. Μελέτιος ο Ομολογητής).

ε’. «Πώς γίνεται να μη κολασθή αυτός που κάνει ότι δεν βλέπει και σιωπά, όταν οι θεϊκοί νόμοι και οι κανόνες υβρίζωνται!» (Ι. Χρυσόστομος, λόγος εις Βαβύλαν).

στ’. «Πρέπει να δείχνωμε για την Αλήθεια θάρρος, ακόμη κι αν σκανδαλίζωνται μερικοί» (Μ. Βασίλειος).

* * *

- «Μιμηταί του Ιούδα είναι όσοι δια φόβον των ανθρώπων αρνούνται τα δόγματα της Πίστεως, τους Αποστολικούς, Συνοδικούς κανόνας και τας Παραδόσεις της Εκκλησίας» (Άγ. Νικόδημος, ερμηνεία της Θ’ ωδής).

- «Άπαντες οι της Εκκλησίας διδάσκαλοι, πάσαι Σύνοδοι, πάσαι θείαι Γραφαί, φεύγειν τους ετερόφρονας παραινούσι και της αυτών κοινωνίας διίστασθαι» (Άγ. Μάρκος ο Ευγενικός).

- «Ημείς τους προστιθέντας ή αφαιρούντάς τι εκ της Καθολικής Εκκλησίας ( Ορθοδόξου) αναθεματίζομεν… Εί τις πάσαν παράδοσιν Εκκλησιαστικήν έγγραφόν τε ή άγγραφον αθετεί, ανάθεμα» (Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος, Πρακτικά Σπ. Μήλια, σ. 805, 825, 878, 879).