Friday 3 April 2009

Γέροντας Παΐσιος και ΑΛΗΘΕΙΑ

(απο http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/04/o-gerontas-pa-sios-gia-to-palaio-eortologio.html)Τό θέμα τού ημερολογίου απασχολούσε πολύ τον Γέροντα. Πονούσε για το χωρισμό και προσευχόταν. Λυπόταν για τις παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών που είναι ξεκομμένες σαν τα κλήματα από την Άμπελο, και δεν έχουν κοινωνία με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.
«Και εμείς βέβαια εδώ στο Άγιον Όρος με το παλιό πάμε. Αλλά είναι άλλη περίπτωση. Είμαστε ενωμένοι με την Εκκλησία, με όλα τα Πατριαρχεία, και μ'; αυτά που έχουν το νέο ημερολόγιο και μ'; αυτά που έχουν το παλιό ημερολόγιο. Αναγνωρίζουμε τα μυστήρια τους και αυτοί τα δικά μας. Οι ιερείς τους συλλειτουργούν με τους ιερείς μας. Ενώ αυτοί οι καημένοι ξεκόπηκαν...

Όμως, οί περισσότεροι Παλαιοημερολογίτες και ευλάβεια έχουν και ακρίβεια και αγωνιστικότητα και ζήλο Θεού. Μόνο που είναι αδιάκριτος ζήλος, «οι κατ'; επίγνωσιν».

Άλλοι από απλότητα, άλλοι από αμάθεια, άλλοι από εγωισμό, παρασύρθηκαν. Θεώρησαν τις 13 μέρες θέμα δογματικό και όλους εμάς πλανεμένους, και έφυγαν από την Εκκλησία. Δεν έχουν κοινωνία ούτε με τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες που πάνε με το νέο, αλλά ούτε και με τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες που πάνε με το παλιό, γιατί δήθεν μολύνθηκαν από την επικοινωνία με τους νεοημερολογίτες...

Η απάντηση στον Γέροντας Παΐσιος και όσους τον φωνάζουν Άγιον.

Ποιός Πλανή ποίον? Καημένος μας λέει!! Αυτά θα έλεγε και για τους Άγιους που μαρτυρούσαν και έχυναν το αίμα τους για το Χριστό και την ορθή πίστην.Μην ξεχνάτε και Ο Μέγας Αθανάσιος ήταν εξόριστος από τους αιρετικούς(Αρειανούς) για πολλά χρόνια καθώς και ο Άγιος Χρυσόστομος γιατί δεν δέχονταν καινοτομίες. ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΛΑΝΗ ΚΑΝΕΙΣ Η ΑΛΕΙΘΕΙΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ,ΠΡΟΦΉΤΕΣ,ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ,ΠΗΔΑΛΙΟΝ σοφίες ανθρώπων μην της δέχεστε αλλά ελέχετε τις προσεκτηκα για αυτο ονομάζετε και πλάνη γιατί σε πείθει ότι η νύχτα είναι μέρα και το σκοτάδι φως ,για αυτό ονομάζετε και διάβολος γιατί διαστρεβλώνει την αλήθεια και εύκολα σε πείθει και ακολουθείς το ψέμα.

24”Δεν υπάρχει μαθητής ανώτερος από το Δάσκαλό του ούτε δούλος ανώτερος από τον Κύριό του. 25Aρκετό είναι για το μαθητή να γίνει όπως ο Δάσκαλός του και ο δούλος όπως ο Κύριός του.(Μαθ. 10, 24-25΄.

Ο Χριστός δημόσια έλεγξε τους γραμματείς και τους φαρισαίους, γιατί άφησαν την εντολή του θεού και τηρούσαν τις παραδόσεις των ανθρώπων. Μάλιστα είπε, ότι ο Θεός δε δέχεται λατρεία από τέτοιους ανθρώπους και άδικα πάνε όσα κάνουν. Μάρκος ζ’ 5-10: «... εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίες εντάλματα ανθρώπων. Διότι αφήσαντες την εντολή του Θεού κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων».

Η καθολική εκκλησία δεν έχει ως Αρχιμάστορας το Χριστό αλλά το Διάβολο, πως γίνεται ορθόδοξοι πατριάρχες να συλυτουργουν με Πάπες και να μιλούν για αγάπη και ειρήνη μεταξύ τους. ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ και μην σας πλανή η λέξη αγάπη των Λύκο ποιμένων.

34“Mη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη πάνω στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά διχασμό. 35Γιατί ήρθα να διχάσω το γιο ενάντια στον πατέρα του και την κόρη ενάντια στη μητέρα της και τη νύφη ενάντια στην πεθερά της. 36Kαι εχθροί του ανθρώπου θα είναι τα μέλη της οικογένειάς του”.(Μαθ. 10,34-35)
Καθαρά μιλάει ο Χριστός εδώ για τον διαχωρισμό των προβάτων από τα κατσίκια. Γιατί δεν μπορεί ο αποσχισθείς να ονομάζετε χριστιανός ούτε ο Χριστός κάνει παρέα με το Σατανά ούτε και εμείς με τους αιρετικούς και σχισματικούς. Χωρίσμος για χάρη του ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Το αίμα σας να χύσε τε δια να φυλάξτε την Πατροπαράδοτη Πίστη και ομολογία σας.

Να θέλεις να τα πας καλά με όλες τις Θρησκείες είναι ΜΕΓΑ σφάλμα και ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ ΚΑΤΑ του Αγίου Πνεύματος = ΘΑΝΑΤΟΣ και ΤΙΜΩΡΙΑ. Καλύτερα να ακούσεις τώρα την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι παρά να γνωρίσεις την οργή του Κυρίου.

και.........

«Ζ. Όποιος δεν ακολουθεί τα έθιμα της Εκκλησίας καθώς οι επτά Άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι θέσπισαν και το Άγιο Πάσχα και το Μηνολόγιο καλώς νομοθέτησαν να άκολουθούμεν και θέλει να ακόλουθη το νεοφεύρετο Πασχάλιο και Μηνολόγιο των άθεων αστρονόμων του Πάπα, και εναντιώνεται σε αυτά όλα, και θέλει να ανατρέψει και να χαλάσει τα πατροπαράδοτα δόγματα και έθιμα της Εκκλησίας, ας έχει το ανάθεμα και έξω της του Χριστού Εκκλησίας, και της των πιστών ομηγύρεως ας είναι.

Πατριαρχεύοντος τούτου του Ιερεμίου Σύνοδος Μητροπολιτών συνήχθη εν Κωνσταντινουπόλει τω αφπγ' (1583) έπιδημεύσαντος και Σιλβέστρου του Αλεξανδρείας, ήτις κατακρίνασα το καινοτομηθέν υπό Γρηγορίου του Ρώμης Καλενδάριον, δεν το εδέχθη, κατά την αίτησιν των Λατίνων
Εσείς δε οι ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί, μένετε σε αυτά μάθετε και γεννηθήκατε και όταν το καλέσει ο καιρός και η χρεία, αυτό το αίμα σας να χύσετε διά να φυλάξετε την Πατροπαράδοτη Πίστη και ομολογία σας και φυλάγεσθε από των τοιούτων και προσέχετε, ίνα ο Κύριος Ιησούς Χριστός σάς βοηθά άμα και η ευχή της ημών μετριότητος είναι μετά πάντων υμών, αμήν.
Έτους από Θεανθρώπου αφπγ' (1583) Ινδικτιώνος ΙΒ' Νοεμβρίου Κ'
+ Ο Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
+ Ο Αλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
+ Ο Ιεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Και οι λοιποί Αρχιερείς της Συνόδου παρόντες».
Αυτή είναι η μεγίστης Ιστορικής σημασίας υπό της Ορθοδόξου Εκκλησίας καταδικαστική απόφαση του νέου ημερολογίου. Τo ανωτέρω Σιγγίλιο βρέθηκε στο υπ' αριθ. 722 χειρόγραφο Κώδικα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, όπως στο υπ' αριθ. 285 χειρόγραφο επίσης κώδικα του κελίου «Ο Ακάθιστος Ύμνος» της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων όπως και σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους.

No comments:

Post a Comment