Wednesday 1 April 2009

Πρωταπριλιά - πάσχα - έθιμα

Πρωταπριλιά!!!
Τις παραδόσεις των ανθρώπων πρέπει να τις καταφρονούμε και να τις αποβάλουμε , γιατί είναι εντολές εναντίον του Θεού. Αν και είναι παραδόσεις διεφθαρμένες τις κρατάμε αναλλοίωτες εδώ και αιώνες και τις εντολές του Θεού τις θεωρούμε ξεπερασμένες , μη μοντέρνες , αχρείαστες. "πειθαρχείν δε Θεό μάλλον ή ανθρώποις"(πραξ ε' 29).
Αν και φαίνοντε αθώες κρύβουν την ασέβεια και την περιφρόνηση του Αγίου Πνέυματος όχι μόνο η Πρωταπριλιά άλλα και όλες οι ανθρώπινες παραδώσεις που είναι πάμπολλες
καρναβάλια , ανθεστήρια , γιορτή του κρασιού , μέρα της γυναίκας ,ολυμπιακοί αγώνες και χιλιάδες άλλες παραδόσεις που προέρχονται από ειδωλολατρικές τελετές
Μέχρι και τις χριστιανικές γιορτές τις αλλάξαμε και τις προσαρμόσαμε στα δίκα μας μέτρα. Χριστούγεννα = γλέντια , δώρα , φαγί, ξεφαντώματα ,πανικός στην αγορά για αγορά δώρων και στόλισμα που θυμίζουν "πόρνη". Ο Χρίστος άλλα δίδαξε πχ ταπείνωση , λιτότητα, νηστεία , προσευχή , μετάνοια ,ορθή πίστη = ΣΩΤΗΡΙΑ.
Πάσχα μέρες παθών του Θεανθρώπου και εμείς νοιαζόμαστε για σούβλες, τσάκρες , και την παράδοση της λαμπρατσίας , φλαούνες , φαγεία , αδιαφορία μέχρι εσχάτων. Ο Θεός μας λυπήθηκε και καταδέχτηκε να στείλει το Χριστό στη γη , να γίνει άνθρωπος και να θυσιαστεί για να μας σώσει από τον θάνατο της αμαρτίας "ο πιστεύω σε μένα ακόμα και αν πεθάνει θα ζήσει". Σεβασμό στο Θεό επιτέλους να το πω και Κυπριακά εφκαλαμέ τσιε το σχοινί και το παλούτσι. Γλεντούμε για την κατάντια μας αντι να κλαίμε μήπως μας λυπηθεί ο Θεός, τρώμε μέχρι σκασμού ενώ έπρεπε να νηστέυαμε καθώς ορίζουν ο Χριστός και οι Απόστολοι Έρχεται το Πάσχα που για μας είναι η σούβλα , οι χαρές δήθεν για τη ανάσταση ,το πενθήμερο για ξεκούραση και ταξίδια κάθε τι εκτός Θεού. Το Ψέμα και η υποκρισία δεν έχει όριο . Πάσχα!!!!! μας δίνει ελπίδα και για μας , να σωθούμε και να νικήσουμε το θάνατο και να ζήσουμε. Μετάνοια ζήτα ο Χριστός,ταπείνωση,εγκράτεια, να χαρούμε το γεγονός χριστιανικά και με την σκέψη για το τρομερό γεγονός να δεχτεί ο Θεός να γίνει θυσία, για να έχουμε οι άνθρωποι την ευκαιρία να σωθούμε. Γνωρίσαμε το Θεό μέσο του Χριστού. Να είναι πάντοτε στο νου μας και τότε θα σεβαστούμε και θα τηρήσουμε τους νόμου του ,θα δούμε την αλήθεια και θα έχουμε την ΟΡΘΗ πίστη.

"Οι άγιοι χαίρονται με ό,τι χαίρεται ο Χριστός, λυπούνται με ό,τι λυπείται ο Χριστός, εκφράζουν και ενεργοποιούν μέσα στην ιστορία τη θέληση του Χριστού. Μιλούν ως στόματα Χριστού και φανερώνουν την αλήθεια. Ενεργούν ως χέρια Χριστού και θαυματουργούν"

αληθινή νηστεία είναι αποξένωση από τα κακά.
10. Μη λοιπόν περιορίζεις το καλό της νηστείας στην αποχή μόνον από τα φαγητά. Διότι η αληθινή νηστεία είναι αποξένωση από τα κακά. «Νά λύσεις τα δεσμά της αδικίας» (Ησ. 63, 6)• συγχώρησε τον πλησίον για την λύπη, συγχώρησέ τον για τα χρέη. «Να μη νηστεύετε χάριν διαμάχης και φιλονικίας» (Ησ. 63, 4). Δεν τρώγεις κρέατα, αλλά τρώγεις τον αδελφό σου. Δεν πίνεις οίνο, αλλά δεν είσαι εγκρατής στις ύβρεις. Περιμένεις το βράδυ για να λάβεις τροφή, αλλά ξοδεύεις την ημέρα στά δικαστήρια. «Αλλοίμονο σ' αυτούς που δεν μεθούν με κρασί» (Ησ. 28, 1). είναι ο θυμός, η λύπη και ο φόβος.


"Ότι συμβαίνει στο ψάρι, όταν εξέρχεται από το νερό, το ίδιο συμβαίνει και στον νου, ο οποίος εξέρχεται από την μνήμη του Θεού και σκορπίζεται στα πράγματα του κόσμου"

"Δεν χαίρεται ο Θεός σε άλλη αρετή τόσο, όσο όταν είναι κάποιος ασθενής και τον ευχαριστή."
"Οφείλομε να ευχαριστούμε τον Θεό διότι έδωσε την ασθένεια σαν ένα στεφάνι της υπομονής."

No comments:

Post a Comment