Sunday 29 March 2009

αιρετική ή όχι η εκκλησία Της Κύπρου.


Είναι αιρετική η εκκλησία Κύπρου Ελλάδας.

ΜΙΑΣ Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας,
α) ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗΝ και
β) ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΠΙΣΤΗΝ

Το μέγα Μυστήριο της Εκκλησίας το όποιον όπως είδαμε παρεδόθη, υπό του Κυρίου στους Αγίους Αποστόλους, ακολούθως δια της Αποστολικής διαδοχής, ήτοι διά της αδιάκοπου χειροτονίας των Ιεραρχών αυτής, αφ' ενός μεν συνεχίζει το απολυτρωτικό έργον του Σωτήρα, αφ' ετέρου δε σε καθετί συνέχεται προς τους Αγίους Αποστόλους καθισταμένη έτσι η Εκκλησία πάντοτε Αποστολική.
Η διά των αποστόλων μεταδοθείσα θεία Χάρις στους διαδόχους των, Επισκόπους και Πρεσβυτέρους και ακολούθως η διά του Μυστηρίου της Χειροτονίας των Ιεραρχών αδιάκοπα μεταβιβαζόμενη θεία Χάρις του Αποστολικού αξιώματος μέχρι σήμερον και μέχρι συντέλειας των αιώνων καλείται Αποστολική Διαδοχή.
Διά της Αποστολικής ταύτης Διαδοχής ή Εκκλησία παραμένει πάντοτε νέα και μηδέποτε γηράσκουσα παραμένει πάντοτε η αυτή, όπως και ό Χριστός: «ο αυτός χθες και σήμερον ό αυτός και εις τους αιώνας» παραμένει ή απ' αρχής Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική του Χρίστου Εκκλησία.
Προς την Αποστολική Διαδοχή συνέχεται και το έτερον βασικό γνώρισμα της Εκκλησίας, ή Αποστολική Πίστη. Λέγοντες Αποστολική Πίστη εννοούμε την ανόθευτο και γνήσια διδασκαλία της Εκκλησίας, όπως αυτή παρεδόθη υπό των Αγίων Αποστόλων, ερμηνεύθει δε και διαφυλάχθη υπό των Διαδόχων των Αποστόλων στις Οικουμενικές Συνόδους.
Είναι εξόχως βασικό το γνώρισμα τούτο της Πίστεως, διότι συνέχεται προς την Αποστολική Διαδοχή, αλλά και συνέχει ταύτη, καθότι νοθευόμενης της πίστεως και η Αποστολική Διαδοχή απόλλυται

«Αυτοί που περιφρονούν τους ιερούς κανόνες των Πατέρων οι οποίοι (κανόνες) υποστυλώνουν την εκκλησία και κοσμούν την χριστιανική πολιτεία και οδηγούν προς Θεία ευλάβεια, να είναι αναθεματισμένοι!!!» (Διότι σύμφωνα με τον 1ο κανόνα της Ζʼ Οικουμενικής Συνόδου οι Ι. Κανονες είναι απαύγασμα του Αγ. Πνεύματος και πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτοι ως ισόκυροι της Αγ. Γραφής κατά τον Μ. Φώτιον (19)

«ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΑΣ ΚΗΡΥΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΗΡΥΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΥΤΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ» ΛΕΕΙ Ο ΑΠ.Π ΠΑΥΛΟΣ

Στην κοινή δήλωση που υπογράφτηκε από τον κ. Βαρθολομαίο στην διαθρησκειακή διάσκεψη στις 10 και 11 Αυγούστου 2004 λέει: «Το θείο θέλημα συναντάται σε κάθε θρησκεία» (25). Αν σε όλες τις θρησκείες λατρεύεται ο ίδιος θεός γιατί ο Χριστός έδωσε εντολή στους Αποστόλους να σκορπίσουν το σωτήριο άγγελμα σε όλη τη γη και μάλιστα με βασανιστήρια και φρικτούς θανάτους, αφού δίδασκαν τον ίδιο θεό με αυτόν που πίστευαν ο διώκτες τους? Πως θα δικαιωθούν όλοι από το Θεό αφού ο Κύριος δήλωσε: « αυτός που δεν πείθεται εις τον Χριστόν , δεν θα δει Ζωή αλλά την οργή του Θεού»? (Ιω.12.50).
Πως οι μη πιστεύοντες στον Χριστό, (που έγιναν οι νέοι σου «αδελφοί» κ. Βαρθολομαίε) θα σωθούν αφού: «Ούτος εστί ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον πατέρα και τον υιόν» (Αʼ Ιωαν. Βʼ 22,24) Ξένες διδασκαλίες είναι αυτές κύριοι οικουμενιστές.
«Μεταλλάξατε την αλήθειαν του Θεού εν τω ψεύδει» (Ρωμ.1,23). Ο Χριστός ονόμασε τους αιρετικούς: «προβατόσχημους λύκους» (Ματθ.7,15) και ο Απ. Πέτρος «κατάρας τέκνα» (Βʼ Πετρ.2, 14)και ο Απ. Παύλος του αναθεματίζει (Γαλ. 1,8-9) και ο Απ. Ιωάννης τους ονομάζει «αντίχριστους» (Αʼ Ιωαν.2,18 και Βʼ ιωαν.7) ο δε Απ. Ιούδας εξαπολύει αστροπελέκια κατά αυτών. Και εσείς τους ονομάζετε «αδελφούς»? Η «αγάπη» σας ξεπέρασε και αυτήν του Κυρίου!!!!!
Οι μοντέρνες φανφάρες ων οικουμενιστών πείθουν μόνο τους αδαείς. «Η πίστη μας παραδόθηκε μία φορά» (Ιούδα 3)
Δεν μεταλλάσσεται κατά τους δόλιους στόχους του εκάστοτε Ιερατείου. Αν δεχτούμε ότι το «θειο θέλημα συναντάται σε όλες τις θρησκείες», τότε θα πρέπει να δεχθούμε και ότι ο Χριστός μας εξαπάτησε λέγοντας: «Εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή, Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ει μη διʼ εμού»? (Ιω. ιδʼ, 6) και
«Ουκ εστίν εν άλλω ουδενί η σωτηρία, ουδέ γαρ όνομα εστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δεί σωθηναι ημάς » (Πραξ. 4,12)
Στο Ιράν ο πατριάρχης δήλωσε, ότι το Κοράνιο είναι «ίσο με την Αγία Γραφή και ιερό, όπως αυτή» (27). Πρέπει να σβήσετε κ. Βαρθολομαίε από την Αγ. Γραφή πολλά χωρία για να τους σώσετε όλους!!
Τον Μάρτιο του 1993 στην Γʼ Ακαδημαϊκή συνάντηση «ορθοδοξίας» - ιουδαϊσμού διαβάζεται μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου που λέει ότι οι χριστιανοί και εβραίοι είναι «κοινή πνευματική οικογένεια». Είστε ψεύτης κ. Βαρθολομαίε και «εξαπατάτε τους ακάκους με τα αγαπητικά σας λόγια» (Ρωμ ιστʼ 1Cool. Οι εβραίοι αρνούνται την θεότητα του Χριστού και την Αγία Τριάδα, βλασφημούν την Παναγία και εσείς λέτε ότι είμαστε στην ίδια πνευματική οικογένεια?
Στις 29 Ιουνίου 2004 ο κ. Βαρθολομαίος καταθέτει ευλαβικώς, λουλούδια στον τάφο του πάπα Παύλου ΣΤʼ. Ο ΛΔʼ Κανών τη Συνόδου της Λαοδικείας ορίζει αναθεματισμό για τέτοια ενέργεια.
Το καταστατικό λοιπόν του ΠΣΕ ορίζει!
Α) Οι 340 «εκκλησίες» μέλη του είναι ΙΣΟΤΙΜΟΙ μεταξύ τους. (μία ψήφος για κάθε εκκλησία)
Β) Αυτές οι «εκκλησίες» είναι ΕΝΩΜΕΝΕΣ και αποτελούν ΜΙΑ «εκκλησία»
Δηλαδή ο Χριστός είναι μία εκκλησία με αυτούς που τον σταύρωσαν. Οι Μάρτυρες είναι μία εκκλησία με αυτούς που τους βασάνισαν. Αυτοί που πιστεύουν σε μάγους, σε δαίμονες, σε είδωλα, στις ηδονές, είναι μία εκκλησία με τους αγωνιστές των εντολών του Χριστού!!!
Ανάμεσα στις «εκκλησίες» με τις οποίες συμπροσεύχεται ο κ. Βαρθολομαίος είναι και η Αγγλικανική. Αυτή, βλασφημώντας στην Αγία Γραφή παντρεύει ομοφυλόφιλους, «χειροτονεί» λεσβίες ιέρειες, δεν πιστεύει στη Αγία Τριάδα, ούτε στην Ανάσταση του Χριστού!!!
Στην ομιλία του στην Λιβύη ο πατριάρχης είπε (55): «Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλαί εντολαί του Θεού είναι καιρικαί (δηλ. προσωρινές) και δίδουν εντολήν δια μία συγκεκριμένη ενέργεια, ενδεδειγμένην τότε δια τας συνθήκας και τους ανθρώπους εκείνους. Εάν ημείς χωρίς την πρέπουσαν διάκρισην θελήσωμεν να εφαρμόσωμεν σήμερον εκείνην την τότε δοθείσαν εντολήν, θα ενεργήσωμεν αντιθέτως προς το θέλημα του Θεού».
Βέβαια ο ίδιος ο Κύριος ανατρέπει την πονηρία του κ. Βαρθολομαίου. «Ευκολότερο είναι να πέσει ο ουρανός και η γη, παρά μια μικρότατη απʼ τις εντολές να χάσει το κύρος της»
Οι πιστοί τότε που δεν έχουν δείξει τίποτε άλλες αρετές θα λάβουν στεφάνους μόνο και μόνον, επειδή στάθηκαν στέρεοι στην πίστη.
Να φοβάσαι τον Κύριο παιδί μου. Να φοβάσαι μην αποβληθείς στην αιώνια κόλαση. Στέκε ανδρείως στην πίστη και αν είναι αναγκαίο υπέμεινε διωγμούς και άλλες θλίψεις, διότι και ο Κύριος θα είναι μαζί και οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές θα βλέπουν με χαρά του αγώνες σου. Να μη φοβάσαι τις θλίψεις αλλά μάλλον να φοβάσαι την ολέθρια αίρεση, διότι αυτό είναι που μας γυμνώνει από την Θεία Χάρη.»

No comments:

Post a Comment