Wednesday 25 March 2009

την μετάνοιαν ζητά ο Θεός

Δαυίδ Ψαλ. 50,19 Η ευάρεστος θυσία δια σε τον Θεόν είναι ψυχή συντετριμμένη από τον πόνον και την συναίσθησιν της αμαρτίας. Καρδίαν δε ανθρώπου, η οποία έχει συντριβή από την μετάνοιαν και έχει ταπεινωθή, συ ο πανάγαθος και πολυέλεος Θεός ουδέποτε θα την εξουθενώσης.

Η υπερηφάνεια και η αγάπη προς την κοσμική δόξα οδηγούν στην απώλεια.

15 «Προσέχετε από τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, ενώ από μέσα είναι λύκοι άρπαγες. 16 Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε...19 Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται εντελώς και ρίχνεται στη φωτιά. 20 ʼρα, βεβαίως, από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε». Μαθ 7,15-20

Καθώς και ο πρώτος άγγελος από υπερηφάνεια έπεσε και έγινε σατανάς γιατί νόμισε ότι θα γινόταν Θεός . Ο Αδάμ από υπερηφάνεια δεν μετανόησε όταν αμάρτησε και έριξε το φταίξιμο στην Εύα " Η Εύα φταίει που με έπεισε να αμαρτήσει και Θεέ μου εσύ μου την έδωκε". Οι Αρχιερείς και οι Φαρισαίοι δεν δέχτηκαν τον Χριστό γιατί ήταν σοφοί και μελετημένοι τάχα , η υπερηφάνεια τους τύφλωσε να δουν την αλήθεια. Η σημερινή εκκλησία από υπερηφάνεια δεν δέχεται ΟΛΟΥΣ τους νόμους του Θεού , και ακολουθεί το δρόμο το δικό της που φυσικά οδηγεί την απώλεια και στο αιώνιο ΠΥΡ.Μόνο ο Χριστός κτίζει και όχι εμείς.

"Οι Νινευίτες θα αναστηθούν κατά την κρίση μαζί με αυτήν τη γενιά και θα την κατακρίνουν, γιατί μετανόησαν στο κήρυγμα του Ιωνά, και ιδού, περισσότερο του Ιωνά είναι εδώ" Μαθ. (12,41-42)


17 «Μη νομίσετε ότι ήρθα να καταλύσω το νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα να καταλύσω, αλλά να συμπληρώσω. 18 Γιατί αλήθεια σας λέω: ωσότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μια κεραία δε θα παρέλθει από το νόμο, ωσότου όλα γίνουν. 19 Όποιος λοιπόν παραβεί μία από τις εντολές αυτές που είναι πάρα πολύ μικρές και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, πάρα πολύ μικρός θα κληθεί στη βασιλεία των ουρανών. Όποιος όμως τις εφαρμόσει και τις διδάξει, αυτός μεγάλος θα κληθεί στη βασιλεία των ουρανών. 20 Γιατί σας λέω ότι αν δεν περισσέψει η δικαιοσύνη σας περισσότερο εκείνης των γραμματέων και των Φαρισαίων, δε θα εισέλθετε στη βασιλεία των ουρανών». (Μαθ 5,13-16)

No comments:

Post a Comment