Sunday 22 March 2009

Κανόνας Αποστόλων ξε - Καθαίρεση κληρικού





ΚΑΝΩΝ ΞΕ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ(Σ84) 56-58 μετα Απ. Παύλου

Μέγα αμάρτημα λογιάζει ο παρών κανών το να έμβη τίνας Χριστιανός μέσα εις συναγωγή Ιουδαίων, ή ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, δια να προσευχηθεί...Παρανομεί ο Χριστιανός εκείνος όπου συμπροσεύχεται με τους σταυρωτές του Χριστού, άλλα και η των Αιρετικών Εκκλησία και σύναξις, ως εναντία φρονούσα εις τους ορθοδόξους, δεν πρέπει να τιμάται,αλλά μάλλον να αποβάλλεται Όθεν και ο παρών Κανών διορίζεται, ότι , όποιος Κληρικός, ή Λαϊκός ήθελεν έμβη μέσα εις την συναγωγή των Ιουδαίων, και αιρετικών χάριν προσευχής, ο μεν Κληρικός, ως μεγάλα αμαρτήσας ας καθαιρείται εν ταύτω, και ας αφορίζεται ο δε λαϊκός ας αφορίζεται μόνον.

Ανώτερος μήπως από τους Αποστόλους είναι ο τάχα ψευδό Αρχ. Κύπρου που αψηφά τους αποστολικούς κανόνες και αλλά διδάσκει εκτός κανόνων? Τότε ας ακούσει τα λόγια του Απ. Παύλου και όποιος είναι Χριστιανός ας τα ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ γιατί αυτή είναι η αλήθεια

8Aλλά κι αν ακόμα εμείς ή κάποιος άγγελος από τον ουρανό έρθει και σας κηρύττει ένα Eυαγγέλιο διαφορετικό απ’ αυτό που σας κηρύξαμε, ας είναι αναθεματισμένος. 9Σας το τονίζω πάλι αυτό που μόλις σας είπαμε: Aν παρουσιαστεί κανείς και σας κηρύττει ένα Eυαγγέλιο διαφορετικό απ’ αυτό που παραλάβατε, ας είναι αναθεματισμένος!
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ 1, 6-10

No comments:

Post a Comment